Jak pobídnout děti více k pohybu?

0 Comment

I když se říká kdeco, pravdou je, že stále vysoké procento českých dětí sportuje a to dobrovolně, a rádo. Proto existuje také spousta zájmových kroužků, které mohou navštěvovat a užit se novému sportu nebo si jen prostě užívat radost z pohybu. Je ale důležité, aby děti ke sportu vedli už i rodiče, a to, pokud možno nenásilnou cestou. Nutit děti do sportu nemá cenu. Většinou se setkáte s odporem a u dítěte můžete vypěstovat nenávist k jakémukoliv druhu pohybu.

Jak tedy pobídnout vaše děti k tomu, aby se více hýbali?

houpačka

Uzpůsobte jim k tomu dům

Pokud máte prostor, kde se mohou vaše děti vyřádit, uzpůsobte ho tak, aby se jim dostávalo co nejvíce pohybu. Jestli máte třeba volný kus zahrady, můžete jim zřídit dětské hřiště, na které umístíte různé „atrakce“. Skluzavku, prolézačky dřevěnou houpačku na zahradu. Děti to bude přirozeně táhnout k těmto věcem, které jsou pro ně zábavné a budou chtít trávit čas venku pohybem. Klidně můžete zřídit i provizorní fotbalové hřiště nebo kuželky, fantazii se meze nekladou

Snažte se trávit s dětmi čas venku

Vezměte děti ven kdykoliv budete mít prostor. Můžete jezdit na výlety a objevovat zajímavá místa, spojená třeba s lehkou turistikou. Nebo je vezměte za zábavou, kde se mohou hýbat, například jumping aréna, lanové hřiště nebo plavecký bazén. A koneckonců stačí i obyčejná procházka po vašem městě. Můžete společně s dětmi objevovat místa, kam jste se nikdy předtím nepodívali.

procházka

Začněte už od raného věku

Děti veďte ke sportu už od malička. Pohybových her je spoustu a spousta z nich je také přizpůsobena již pro batolecí věk. Nečekejte proto na nic a snažte se u svých dětí vzbudit lásku ke sportu a zájem o pohyb již v tom nejrannějším věku. Tipy na nejrůznější hry najdete na internetu i v různých knižních publikacích se zaměřením na nejrůznější dětské aktivity a hry.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup