Když se z partnerky stane především máma

0 Comment

Změna, jakou je narození dítěte, by se dala pokládat za tu největší a životní, která zasáhne každý vztah. Je dobré se naučit, jak se s takovou vlnou nových informací a nového režimu životního stylu poprat, abyste s partnerem nezačali soupeřit, ale naopak drželi pohromadě.
Mnohdy se totiž stává, že pro milovanou partnerku nastane období, kdy partner jde stranou nejen na nějaký čas, ale i ve všem.
zamilovaná dvojice

Dá se to ustát a vrátit se opět tam, kde jste byli dřív?

Je těžké zhodnotit, jaký vliv má narození dítěte na partnerský život a do jaké míry ho může potopit. Zpravidla se stává, že žena – matka, se zhostí role ochránce potomka a věnuje mu maximální péči, energii a všechen čas. Je tedy logické, že pro partnera toho už moc nezůstane.
Je však na místě stanovit si priority. Váš vztah by neměl být ochablý jen z toho důvodu, že se z vás stali rodiče. Měli byste si veškerou pozornost pro vaše miminko rozdělit nebo mu věnovat společně stejný díl lásky, péče a dopřát mu všechny jeho potřeby. V momentě kdy zjistíte, že vaše dítě má dva rodiče a nevisí na vás všechna zodpovědnost za to, postarat se o něho jako jednotlivec, se můžete věnovat i udržování pohodového a láskyplného vztahu, který jste měli doposud.
držení rukou

Dítě by vás mělo za všech okolností pouze sblížit a nestavět do pozice, kdy jste si navzájem vzdálení. V nemalých případech pocítíte velký tlak a stres, se kterým se budete muset poprat, ale to ještě neznamená, že to neustojíte. Jedině vztah, na kterém se pořád pracuje má šanci na to, aby vydržel i náročnou zkoušku, jakou je rodičovství.

Dejte partnerovi najevo, že jste i žena

Možná se časem v roli matky, začnete tak nějak ztrácet jako žena. To znamená, že budete všechny potřeby a péči věnovat vašemu dítěti a na sebe zapomenete. Pamatujte však, že jste i ženou, která je i v roli matky přitažlivá a taktéž, že každý muž si zaslouží špetku zájmu!
mamka s mimčem
Dopřejte si společně strávený čas na dobré večeři, v kině nebo při sledování filmu v televizi, zachumlejte se společně pod jednu deku a užívejte si chvíle, kterých nemáte mnoho, ale o to více jsou vzácnější.
Nezapomínejte ani na váš milostní život, který i když na čas vyhasne, je dobré opět vrátit do stádia, kdy jste na sex měli nejen chuť, ale i pomyšlení.Udržíte si tak harmonii a rovnováhu ve vztahu, na kterém vám jistě záleží.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup