Jak zorganizovat slavnostní oběd nebo večeři

0 Comment

Vánoce se kvapem blíží a všichni se na ně moc těší. Tedy všichni kromě maminek a babiček, ty většinu tohoto slavnostního času stráví za plotnou. A musí tomu tak být? Nemusí. Dnes si ukážeme, jak co nejlépe zorganizovat chaos, který je během svátků všudypřítomný.

Vše si naplánujte

Základním podmínkou, jak přežít a zároveň si i užít slavnostní oběd nebo večeři, je plánování. Nejlépe začněte v dostatečném předstihu, abyste z toho nebyli tak vynervovaní. V případě, že se něco nepovede, tak to ještě budete mít čas zachránit.

Jako první se zamyslete nad tím, k jaké příležitosti se daná sešlost pořádá, a od toho se bude odvíjet mnoho dalších věcí. Pokud se jedná o rodinnou oslavu, tak tu můžete uspořádat jak doma, tak v restauraci. Doma to sice bude větší fuška a více starostí, ale to ke společným rodinným chvílím patří.

Vlastně i když oběd pro celou rodinu uspořádáte v restauraci, tak jsou tam určitá úskalí. Každý z nás máme v příbuzenstvu někoho, kdo něco specifického nejí nebo mu nechutná, a proto se musí objednat několik různých jídel, aby se vyhovělo každému. V restauraci máte tu výhodu, že se nemusíte starat o přípravu všech pokrmů, o to se postarají jiní a vám stačí pouze kreditní karta.

slavnost_vecere

Připravte se na tradiční svátky

Teď přichází část roku, ve které se nejvíce jí, oslavuje, zase jí a zase oslavuje. Tento kolotoč začíná už na Martina v listopadu a končí na začátku ledna, a proto je dobré se na všechny záležitosti dostatečně připravit. Mnoho rodin stále dodržuje tradice typu: na Martina se jí svatomartinská husa, a to se musí pozvat celé příbuzenstvo. O Vánocích ani nemluvě.

Vánoce jsou kapitola sama o sobě. Štědrý den, Boží hod vánoční, Štěpán a Nový rok. Pořád je důvod ke slavnostním obědům a večeřím. No ale kdo má pořád vařit? Nejlepší je samozřejmě, když tu práci udělá někdo jiný. Zkuste si v rodině rozdělit funkce, jeden upeče husu, druhý udělá knedlíky, někdo jiný prostře… prostě aby se každý nějak zapojil.

Nezapomeňte na seznam pozvaných

Asi se vám zdá divné, proč si dělat seznam pozvaných, když se jedná o rodinu. Každému se ale může stát, že zapomene, a v tomto případě by vám to dotyčný nikdy neodpustil. Proto si radši několikrát zkontrolujte, zda jste všechny pozvali.
Hlavně si to užít

Svátky jsou od toho, abychom odpočívali a byli s nejbližšími, a ne jenom stáli v kuchyni a uklízeli. Samozřejmě i to nějak patří ke svátkům, ale nemělo by se to přehánět. I bez toho je to docela stresové období. Abyste nemuseli řešit ještě navíc výdaje, tak je tu půjčka na OP. Motto letošních svátků: Hlavně si to užít.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup