Zdravým životním stylem ke zdravému tělu

0 Comment

Muži, dejme si ruku na srdce, kdo by nechtěl být stejně vitální, tak jako za mlada? S rostoucím věkem přicházejí i různá onemocnění, se kterými je třeba bojovat. Jedním z nejčastějších druhů nemocí, jenž mohou nemile zkomplikovat život je problém s prostatou postihující až polovinu mužského pohlaví. Nabízí se zde otázka, jak lze nad prostatou vyzrát či být při nejmenším v prevenci?

muz drzici se za prostatu

Jistě už jste za svůj život několikrát slyšeli, že náš pohodlný způsob života není to pravé pro náš organismus. Toto pravidlo platí i při této záležitosti. Ať už dlouho sedíte v práci, u počítače či doma na pohovce u televize, našemu tělu to nesvědčí. Je dobré zůstat v pohybu a fit v jakémkoliv věku. Zdravý životní styl dokáže ovlivnit mnohé a jak již správně tušíte, tak i prostatu. Nemusíte však ihned uběhnout maraton, mnohdy stačí i vyhnutí se výtahu a vyšlápnout si schody pěšky nebo se jít projít po nedělním obědu. Každý pohyb se počítá.

pan cvicici kegelovy cviky

Jednou z cest k fungující a zdravé prostatě mohou být cviky pánevního dna. Vděčným příkladem jsou cviky na prostatu lékaře Kegela. Je však pravdou, že tato cvičení nejsou vhodná pro všechny bez výjimky, pokud trpíte třeba syndromem pánevního dna či chronickou prostatiditou, měli byste se před začátkem poradit se svým ošetřujícím lékařem, abyste měli stoprocentní jistotu v léčebné účinky a nebáli se toho. Pokud vám je doktor již doporučil, tak není na co čekat. Jedná se o jednoduché cvičení, které zvládne každý, je samozřejmě důležité důkladně si to prostudovat, abyste cvičili, co možná nejpřesněji a nejlépe. Ale nemějte strach, vše se dá naučit velmi rychle. Velkou výhodou je časová nenáročnost a také není potřeba mít přesně vyhrazené místo na cvičení, takže to lze aplikovat vskutku kdekoliv a kdykoliv si zamanete. Pokud si dodáte odvahu a půjdete do toho naplno, určitě nebudete litovat a již brzy shledáte pozitivní výsledek.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup